Emmelhage LED verlicht

Emmelhage wordt 100% verlicht met LED-verlichting. Nog voor de bouwvak start de aannemer met het plaatsen van de verlichting. Emmelhage is de eerste w...


Emmelhage wordt 100% verlicht met LED-verlichting. Nog voor de bouwvak start de aannemer met het plaatsen van de verlichting. Emmelhage is de eerste wijk in de Noordoostpolder die door LED-verlichting wordt verlicht.

LED-verlichting heeft een langere levensduur en een lager energieverbruik dan een standaard spaarlamp. Door het plaatsen van LED-verlichting wordt dus een besparing op energie- en onderhoudskosten gerealiseerd.

De laatste twee jaar is veel getest met verschillende typen LED-verlichting in een aantal straten in Emmeloord. Zo zijn er lichtmetingen en belevingsonderzoeken gedaan, waarbij naar de LED beleving van bewoners en weggebruikers is gevraagd. Uit de testen is gebleken dat de LED-techniek klaar is om toe te passen als openbare verlichting in woonwijken.

Door nieuwe technieken wordt het licht maximaal op de straat gericht en wordt de lichthinder in woningen beperkt. Daarnaast wordt het licht tussen 23.00 uur en 07.00 uur gedimd. Aan het straatbeeld verandert niets.

Bron: Noordoostpolder

Geef een reactie